

## **Warden Law**

28-30 June 2024





Thursday 27<sup>th</sup> June

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	09.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 26 <sup>th</sup> June	09.00 (Saturday 29 <sup>th</sup> June)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track for Friday
				Practice
Online Scrutineering	All	Wednesday 26th June	11.10 (Saturday 29th June)	Online Scrutineering via the link emailed out
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	15.00	17.00	From the Tyre Distribution centre



#### **Warden Law**

28-30 June 2024





# Friday 28th June

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Parking of working vehicles	All	07.00		Please be respectful of Officials instructions
Online Signing on/Documentation	All	Wednesday 26 <sup>th</sup> June	09.00 (Saturday 29 <sup>th</sup> June)	Online Signing on via the link emailed out
				You must be signed on before you go on track
Online Scrutineering	All	Wednesday 26 <sup>th</sup> June	11.10 (Saturday 29th June)	Online Scrutineering via the link emailed out
Drivers Briefing	Senior Rotax	08.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Junior Rotax	08.35		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	Micro Max & Mini Max 950	08.55		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Drivers Briefing	KZ2	09.15		Held in the Race Centre – attendance is mandatory.
Entrants Briefing	Team Entrants/Managers	09.35		Held in the Race Centre - attendance is mandatory.
Fuel Collection	All	07.30	11.00	
		12.00	15.00	From the Vital Equipment Station
		16.00	17.00	
Practice Slick & Wet Tyre Collection	All	08.00	10.00	From the Tyre Distribution centre
Tyre Distribution (Shop) open	All	10.00	13.50	Tyre Distribution Centre
		14.30	17.00	
Transponder Allocation/Collection	All	11.00		From the Race Centre
Race Tyre Fitment	Senior Rotax	10.20	11.20	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment	Junior Rotax	12.00	13.00	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment	Micro Max	14.30	15.20	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment	KZ2	15.45	16.30	In Parc Ferme
Race Tyre Fitment	Mini Max 950	16.40	17.30	In Parc Ferme
Physical Scrutineering	Mini Max 950 & KZ2	16.30	17.30	In the Scrutineering Bay
PPE Scrutineering	All			Helmets (Dry & Wet), Suits & Boots will be checked for
				conformity by the Scrutineering team during Practice for all
				classes.

Competitors are reminded that the Event Partner stickers are to be displayed correctly

This is a mandatory requirement FROM 1<sup>ST</sup> PRACTICE ON FRIDAY. Stickers will be available in the Race Centre during the Event.



Mini Max 950

Micro Max

KZ2

All

All

All

#### Official Timetable for Rotax & KZ2

**Duration 8 minutes** 

**Duration 8 minutes** 

**Duration 8 minutes** 

#### **Warden Law**

28-30 June 2024





#### Friday Continued

Practice 3

Practice 3

Practice 3

Practice	Class	Group	Start time	Notes				
Practice 1	Senior Rotax	0 - 42	10.00	Duration 8 minutes				
Practice 1	Senior Rotax	46 - 99	10.10	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior Rotax	0 - 47	10.20	Duration 8 minutes				
Practice 1	Junior Rotax	48 - 94	10.30	Duration 8 minutes				
Practice 1	Mini Max 950	All	10.40	Duration 8 minutes				
Practice 1	Micro Max	All	10.50	Duration 8 minutes				
Practice 1	KZ2	All	11.00	Duration 8 minutes				
Practice 2	Senior Rotax	0 - 42	11.20	Duration 8 minutes				
Practice 2	Senior Rotax	46 - 99	11.30	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior Rotax	0 - 47	11.40	Duration 8 minutes				
Practice 2	Junior Rotax	48 - 94	11.50	Duration 8 minutes				
Practice 2	Mini Max 950	All	12.00	Duration 8 minutes				
Practice 2	Micro Max	All	12.10	Duration 8 minutes				
Practice 2	KZ2	All	12.20	Duration 8 minutes				
Transponders must be fitted	Transponders must be fitted from Practice 3 onwards – If your transponder is not fitted or working correctly, you will be given a technical flag and you may be reported to the Stewards.							
Practice 3	Senior Rotax	0 - 42	12.40	Duration 8 minutes				
Practice 3	Senior Rotax	46 - 99	12.50	Duration 8 minutes				
Practice 3	Junior Rotax	0 - 47	13.00	Duration 8 minutes				
Practice 3	Junior Rotax	48 - 94	13.10	Duration 8 minutes				

Break 13.50 - 14.30

13.20

13.30

13.40



## **Warden Law**

28-30 June 2024





#### Friday Continued

Practice	Class	Group	Start time	Notes
Practice 4	Senior Rotax	0 - 42	14.30	Duration 8 minutes
Practice 4	Senior Rotax	46 - 99	14.40	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	0 - 47	14.50	Duration 8 minutes
Practice 4	Junior Rotax	48 - 94	15.00	Duration 8 minutes
Practice 4	Mini Max 950	All	15.10	Duration 8 minutes
Practice 4	Micro Max	All	15.20	Duration 8 minutes
Practice 4	KZ2	All	15.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	0 - 42	15.50	Duration 8 minutes
Practice 5	Senior Rotax	46 - 99	16.00	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	0 - 47	16.10	Duration 8 minutes
Practice 5	Junior Rotax	48 - 94	16.20	Duration 8 minutes
Practice 5	Mini Max 950	All	16.30	Duration 8 minutes
Practice 5	Micro Max	All	16.40	Duration 8 minutes
Practice 5	KZ2	All	16.50	Duration 8 minutes



## **Warden Law**

28-30 June 2024





	<u> </u>
Saturday 29 <sup>th</sup> June	04.30 <b>↑ ↓</b> 21.47

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Fuel Collection	All	08.30	12.30	From the Vital Equipment Station
		13.30	15.00	
Tyre Parc Ferme Open	All	08:00	18.00	In Parc Ferme
Tyre Distribution (Shop) Open	All	08.00	13.05	Tyre Distribution Centre
		13.35	17.35	
Drivers Briefing	All	08.30		Only for Drivers not attending Friday Practice
Media Briefing	All	08.45		Attendance is Mandatory for all Signed on Media
Physical Scrutineering	Mini Max 950 & KZ2	08.00	09.00	Only for Drivers not attending Friday Practice
Exhaust Wadding fitment and sealing & Exhaust	Mini Max 950	07.45	08.30	Please ensure Exhausts are stripped and ready for inspection.
Restrictor Collection	Micro Max	08.30	09.15	In the Technical Area
Media Photos	KZ2	09.00	10.00	In the Warden Law Briefing Room – please ensure you have
				your Suit on and your Helmet with you.

Practice	Class	Group	Start Time	Notes
Practice 6	Senior Rotax	0 - 42	09.00	Duration 8 minutes
Practice 6	Senior Rotax	46 - 99	09.10	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	0 - 47	09.20	Duration 8 minutes
Practice 6	Junior Rotax	48 - 94	09.30	Duration 8 minutes
Practice 6	Mini Max 950	All	09.40	Duration 8 minutes
Practice 6	Micro Max	All	09.50	Duration 8 minutes
Practice 6	KZ2	All	10.00	Duration 8 minutes
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 1	10.10	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Senior Rotax	TQ Group 2	10.20	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 1	10.30	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Junior Rotax	TQ Group 2	10.40	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Mini Max 950	All	10.50	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	Micro Max	All	11.00	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation
TQ Simulation (Practice 7)	KZ2	All	11.10	Duration 6 minutes – Timed Qualifying Simulation



#### **Warden Law**

28-30 June 2024



## Saturday Continued

Timed Qualifying	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 1	11.10	11.18	11.20	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	Senior Rotax	Group 2	11.25	11.33	11.35	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 1	11.40	11.48	11.50	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	Junior Rotax	Group 2	11.55	12.03	12.05	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	Mini Max 950	All	12.08	12.18	12.20	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	Micro Max	All	12.23	12.33	12.35	Duration 6 minutes
Timed Qualifying	KZ2	All	12.40	12.48	12.50	Duration 6 minutes

Break 13.05 - 13.35

Heats	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start	Notes
Race 1 – Heat 1	Senior Rotax	BvC	13.25	13.33	13.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 2 – Heat 1	Junior Rotax	ΑνC	13.45	13.53	13.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 3 – Heat 2	Junior Rotax	BvD	14.05	14.13	14.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 4 – Heat 1	Mini Max 950	All	14.23	14.33	14.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 5 – Heat 1	Micro Max	All	14.43	14.53	14.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 6 – Heat 2	Senior Rotax	ΑνC	15.05	15.13	15.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 7 – Heat 1	KZ2	All	15.25	15.33	15.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 8 – Heat 3	Junior Rotax	ΑνD	15.45	15.53	15.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 9 – Heat 4	Junior Rotax	BvC	16.05	16.13	16.15	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 10 – Heat 2	Mini Max 950	All	16.23	16.33	16.35	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 11 – Heat 2	Micro Max	All	16.43	16.53	16.55	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 12 – Heat 3	Senior Rotax	ΑvΒ	17.05	17.13	17.15	Duration 10 minutes + 1 lap



28-30 June 2024

**Warden Law** 





## Sunday 30th June.

Action	Class	Time from	Time until	Notes
Tyre Parc Ferme Open	All	08.00	15.00	In the Parc Ferme
Tyre Distribution (shop) Open	All	08.00	12.55	Tyre Distribution Centre
		13.30	15.00	
Tyre Recycling	All	14.00	16.30	Tyre Distribution Centre
Tyre Sealing (KZ2 only)	KZ2	14.00	16.30	In the Tyre Bay/Parc Ferme

Warm Up	Class	Group	Gate Open	Start Time	Notes
Warm Up	Senior Rotax	0 - 42	08.55	09.00	Duration 5 minutes
Warm Up	Senior Rotax	46 - 99	09.03	09.08	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	0 - 47	09.11	09.16	Duration 5 minutes
Warm Up	Junior Rotax	48 - 94	09.19	09.24	Duration 5 minutes
Warm Up	KZ2	All	09.27	09.32	Duration 5 minutes
Warm Up	Mini Max 950	All	09.35	09.40	Duration 5 minutes
Warm Up	Micro Max	All	09.43	09.48	Duration 5 minutes

Heats, Repechage & Prefinals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 13	Senior Rotax	Repechage	09.50	09.58	10.00	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 14	Junior Rotax	Repechage	10.10	10.18	10.20	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 15 – Heat 2	KZ2	All	10.30	10.38	10.40	Duration 10 minutes + 1 lap
Race 16	Mini Max 950	Prefinal	10.48	10.58	11.00	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 17	Micro Max	Prefinal	11.13	11.23	11.25	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 18	Senior Rotax	Prefinal	11.40	11.48	11.50	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 19	Junior Rotax	Prefinal	12.25	12.13	12.15	Duration 12 minutes + 1 lap
Race 20	KZ2	Prefinal	12.30	12.38	12.40	Duration 12 minutes + 1 lap



#### **Warden Law**







#### **Sunday Continued**

#### Break 13.05 - 13.35

Pre-Race interviews will take place on the Pre-Grid for the Finals, Karts will not be walked onto the track at this Event.

Finals	Class	Group	Gate Open	Gate Close	Start Time	Notes
Race 21	Mini Max 950	Final	13.25	13.33	13.35	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 22	Micro Max	Final	13.48	13.58	14.00	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 23	Senior Rotax	Final	14.15	14.23	14.25	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 24	Junior Rotax	Final	14.40	14.48	14.50	Duration 15 minutes + 1 lap
Race 25	KZ2	Final	15.05	15.13	15.15	Duration 15 minutes + 1 lap

#### **Competitor No**

- There will be an Award Ceremony after the Final Results are published for the top 3 drivers in each class, plus winning Mechanic.
  - Drivers are required to attend wearing their race suit and bring their Helmets.



The Wera Tools British Kart Championships will feature in the FIA International Karting Ranking for the first time in 2024, a computerised global ranking system offering an opportunity for British Kart Championship drivers to be propelled onto the world's stage.

This ranking gives an overall view of a driver's performance regardless of the category\* in which they compete within the BKC. It's an additional opportunity to reward drivers through an overall global ranking that gives priority to consistency of performance throughout the year, as the eight best results are taken into account and a prestigious trophy at the end of year prize giving ceremony.

In 2023 over 2000 drivers were classified globally in some of the most competitive championships in the world and the winner was none other than BKC graduate Lewis Wherrell. All drivers that are entered for the BKC in eligible classes are automatically entered into the ranking system.